STREETFOOD / INDISK TAPAS
1. GOL GAPPE (HV) 94,-
Semolinaboller fylt med kikerter og poteter. Serveres med krydret mint og tamarindvann.
2. ALOO TIKKI (HV) 84,-
Potetkaker laget av urter, med krydret yoghurt tilsatt mint og tamarind chutney.
3. SØTPOTET CHAAT 84,-
Grillet søtpotet, blandet med mais, malt chili, krydder og lime juice.
4. CHICKEN TIKKA KATI ROLL (HV, M) 119,-
Grillet kylling med løk, paprika innpakket i brød. Mint og mango chutney.
5. PAKORA/ ONION BHAJI (SE) 84,-
Frityrstekt hakket løk dyppet i en røre av linsemel.
6. SAMOSA (HV/ M) 74,-
Grønnsaker, og løk, dyppet i marinade, frityrstekt i deig av hvetemel.
SUPPER OG FORRETTER
7. MULLIGATAWNY SUPPE (HV/M) 64,-
Krydret linsesuppe
8. KREMET KYLLING SUPPE (HV/M) 60,-
9. CHICKEN TIKKA (SE/M) 119,-
Benfri kylling grillet over tandoorien, salat og raita.
10. TANDOORI KONGEREKER (SK/M/SE) 119,-
Marinerte konge reker, grillet i tandoorien, salat og raita.
11. SEEKH KEBAB (E/SE) 109,-
Finhakket lammekjøtt, grillet i tandoorien, salat og raita.
12. 1/2 BOTI KEBAB (E/SE 119,-
Stykker av lammekjøtt, grillet I tandoorien, salat og raita.
13. KEEMA NAN (M/E/HV) 64,-
Nan-brød, innbakt med kjøtt.
14. PESHWARI NAN (M/HV/CN/E) 54,-
Nan-brød innbakt med rosiner, kokos, mandler og cashewnøtter.
15. GARLIC NAN (M/E/HV) 44,-
Nan-brød innbakt med hvitløk.
16. NAN-BRØD (M/E/G) 31,-
Indisk brød, serveres rykende ferskt fra tandoorien. Duften av trekull bidrar til den delikate smaken.
17. HARYALI NAN (M/E/HV) 44,-
Gjæret brød fylt med hjemmelaget ost, koriander og løk.
18. TANDOORI ROTI (HV) 27,-
Ugjæret indisk brød, grillet over trekull i tandooren. Fyldigere variant av chapati.
KJØKKENET ANBEFALER
Alle hovedretter serveres med ris
Alle grillretter serveres med salat
19. BENARES VEGETARIAN (M/HV/E/CN) 309,-
Forrett: Pakora
Hovedrett: Mattar Paneer. Osteterninger og erter i kryddersaus, nan-brød, blandet salat, raita.
Valgfri dessert.
20. BENARES NON-VEGETARIAN (M/SK/SE/HV/CN) 369,-
Forrett: Fra tandooren (mixed grill)
Hovedrett: Lam eller kylling curry. Nan-brød og blandet salat.
Dessert: Valgfri dessert.
21. TRE RETTER TIL TO PERSONER (M/SK/SE/HV/CN) 719,-
Forrett: Mixed grill
Hovedrett: Enten Saag Chicken (kylling i spinat) eller Rogan Josh (eksotisk krydret lam), serveres med nan-brød.
Dessert: Valgfri dessert.
22. FIRE RETTER TIL FIRE PERSONER (M /SK/SE/HV/CN) 1.539,-
Forrett: Mixed grill
Hovedrett: velg melom Gosht Passanda Badam (lam i kongelig eksotisk kryddersaus) eller
Chicken Tikka Masala (benfri kylling i masalasaus). Blandet vegetarisk siderett.
Valgfri dessert.
23. GARLIC FISH / Garlic kongereker (F/SE/HV/M/SK/CN) 215,-
Benfri fisk / kongereke, marinert med grønn chili, fersk koriander, hvitløk og garam masala. Serveres med salat.
Grillet over trekull.
24. PANEER TIKKA (M/M/SE/HV/CN) 206,-
Marinerte hjemmelagde osteterninger grillet over trekull. Serveres med salat.
25. ROYAL LAMB/ CHICKEN/ BEEF (M/CN/M/HV/CN) 215,-
Retten er opprinnelig fra Benares. Tilberedt med blant annet cashewnøtter,
koriander, kardemomme, grønnsaker, yoghurt, rødvin og Cognac.
Velsmakende, mildt, eksotisk krydret.
26. MANGO CHICKEN (M/N/HV/M/CN) 188,-
Kylling tilberedt i aromatisk kremet mangosaus.
27. VALGFRI BIRYANI MED RAITA (M/SK/HV/CN)
Grønnsaker 170,- Kylling 188,- Lam 197,- Scampi 206,-
TANDOORI GRILLSPESIALITETER
Alle retter serveres med tandoori saus og ris.
28. PUNJABI THALI/MIXED GRILL (M/SK/SE/CN) 224,-
Flere grillretter på ett brett.
29. BENARES GOSHT/LAM TIKKA (M/HV/SE/CN) 206,-
Lammekjøtt marinert med yoghurt og sitron, lett grillet over trekull.
30. CHICKEN TIKKA (M/HV/SE/CN) 197,-
Benfri kylling, marinert, grillet på spyd over trekull.
31. Lam Chappain (M/HV/CN/ SE) 269,-
Lammecarré marinert i hvitløk, ingefær, løk deretter senneps olje med krydder.
32. FISH TIKKA/ Tandoori prawn (F/SK/M/SE/SK/HV/CN) 209,-
Marinert fisk /, Marinerte kongereker grillet over trekull.
33. HYDERABAD KEBAB/SEEKH KEBAB (E/M/HV/SE/CN) 199,-
Finhakket lammekjøtt blandet med allehånde, grillet på spyd over trekull.
34. GARLIC KYLLING/ KAPURTHALE DA CHICKEN (E/M/HV/SE/CN) 219,-
Benfri kylling, marinert, grønn chili, koriander, hvitløk og garam masala. Grillet over trekull.
35. BEEF TIKKA (M/HV/SE/CN) 229,-
Marinert indrefilet, grillet på spyd over trekull.
36. CHICKEN MALAI TIKKA (L/G/E/SE/CN) 209,-
Benfri kylling marinert i yoghurt, linsemel, egg og cashew nøtter, grilletover trekull.
GRYTERETTER / CURRY RETTER
37.MURGH MAKHANWALI/ BUTTERED CHICKEN (M/SE/CN) 185,-
Benfri kylling tilberedt med karve, garam masala og kremfløte.
38. BENARES KARAHI LAM/ BENARES KARAHI CHICKEN (M/HV/CN) 188,-
Kongekylling/ Kongelam. Retten er opprinnelig fra Persia. Benfri kyllingstykker/ lamstykker tilberedt med
blant annet: koriander, kardemomme og yoghurt. Velsmakende, eksotisk krydret.
39. CHICKEN SHAHI KORMA/ MUTTON SHAHI KORMA (M/HV/CN) 185,-
Benfri, kokt kylling/ lam, tilberedt i kryddersaus med yoghurt, fløte og rømme.
40. CHICKEN TIKKA MASALA/ LAMB BOTI MASALA (M/HV/E/CN) 185,-
Benfri, grillet kylling/ lam, tilberedt i masala-saus.
41. CHICKEN CHILI MASALA (M/HV/S/CN) 185,-
Benfri kylling med rød og grønn paprika. Tilberedt med sterke indiske krydder.
42. ROGHAN JOSH/ SPICY LAMB (M/HV/CN) 179,-
Lam i yoghurtsaus med krydderblandinger. Inneholder minst 20 ulike krydder.
En nord-indisk kokk bedømmes gjerne ut i fra hvor god han er til å lage Roghan Josh.
43. SAG MEAT/LAMB WITH SPINACH (M/HV/CN) 188,-
Marinert lam med yoghurt og krydder, tilberedt med hakket spinat.
44. SAG PRAWN/PRAWNS WITH SPINACH (M/HV/SK/CN) 189,-
Reker med hakket spinat og kokkens hemmelige spesialiteter.
45. TANDOORI PRAWN MASALA / FISH TIKKA MASALA (F/M/HV/SK/CN) 189,-
En herlig blanding av grillede kongereker/ fisk i kryddersaus med rømme og grønnsaker.
46. VALGFRI BARNE MENY - MED PINNE IS 134,-
SUBZI/ VEGETARISK CURRY
47. GOBI MADRAS/SPICED CAULIFLOWER (M/HV/CN) 143,-
Blomkål og poteter, krydret med karve, koriander og chilipulver med yoghurt.
48. PUNJABI PANEER/MATTER PANEER (M/HV/CN) 143,-
Grønne erter og hjemmelagde osteterninger tilberedt i fløtesaus.
49. PALAK PANEER/TAURI PANEER (M/HV/CN) 152,-
Hjemmelaget osteterninger med kokt spinat, yoghurt, maismel og krydderier.
50. HANDI PANEER/DELHI PANEER (M/HV/CN) 152,-
Hjemmelaget ost med yoghurt, paprika, løk og eksotisk krydderblanding.
51. CHANA MASALA/CHICK-PEAS WITH COCONUT (M/HV/CN) 134,-
Kikerter i masala-saus, kokosnøtt, nellik, kanelstang, laurbærblader og kardemomme.
En populær side rett i India.
52. OKRA OG LØK 170,-
Okra pannestekt, deretter tilsatt tomater, løk og krydderblanding.
53. DAL MAKHNI (M/HV/CN) 134,-
Linser i kryddersaus, med frisk koriander, hvitløk, og tomater.
54.SHAHI PANEER (M) 161,-
Hjemmelagde osteterninger tilberedt med karve, garam masala og kremfløte.
55. NOURATAN KORMA (M/HV/CN) 143,-
Hjemmelagde osteterninger med forskjellige grønnsaker i en mild krydder- og fløtesaus.
56. KHEERE AUR PIAZKA SALAD/MIXED SALAT 58,-
Tomater, agurk, løk og salat.
57. KHEERE KA RAITA/YOGHURT WITH CUCUMBER 41,-
Hakket agurk i krydret yoghurt.
Dessert
58. MANGO-IS (SORBET) 71,-
59. ISKREM MED FRUKT (HV/M) 71,-
60. GHULAB JAMUN (HV/M) 53,-
Frityrstekte store melke kuler, dyppet I sirup.
61. GULAB JAMUN WITH ICE CREAM (HV/M) 62,-
Store melke kuler dyppet I sirup. Serveres med iskrem.
62. EPLEPAI MED KREM (HV/M) SERVERES MED KAFFE 80,-
63. FRISK FRUKTSALAT MED KREM (M) 80,-
64. ROYAL HALWA MED ISKREM (E/HV/MA/N/CN) 71,-
Dette er en lettere versjon av vår Special Benares Halwa. Laget med en blanding av mandler,
cashewnøtter og pistasjnøtter kombinert med rent smør (klaret smør)